fbpx

Polonya Yaşam

Denizli

Yunus Emre Mh. Üniversite Cd. No:18/4, Denizli/Türkiye

Polonya

Williama Heerleina Lindleya 16 Warszawa, Polonya

İstanbul

Mimar Kemalettin Mh.Ordu Cd.No:57/40 Fatih, İstanbul
Hafta içi: 09:00 - 18:00

Polonya’da Üniversite Okumak ve Koşulları

Polonya’da üniversite okumak her yıl daha da popüler hale gelmektedir. Avrupa’nın en ucuz yaşam masrafları olan ülkesi olması, kaliteli bir eğitim sunması ve Avrupa’daki konumu Polonya’yı eğitim icin oldukça cazip kılmaktadır.

Polonya’da resmi dil Lehçe olmasına rağmen ülkenin birçok üniversitesinde, özellikle de Tıp, Mühendislik, İşletme, Eczacılık gibi bölümlerde İngilizce eğitim verilmektedir. Pek çok bölümde lisans eğitimi 3 yıl sürerken, yüksek lisans 2 yıldır.

Polonyada Üniversite Okuma Koşulu

Polonya’da üniversite okumak isteyen adayların lise mezunu olmaları yeterlidir. Öğrencilerin Türkiye’de üniversite sınavında başarılı olmaları gibi bir şart aranmamaktadır.Evet dogru okudunuz. Polonya’daki herhangi bir üniversitede okumak için herhangi bir sınavi geçmenize gerek yoktur.

Polonya üniversiteleri, adayları; lisede almış oldukları dersler, başarı durumları, yeterlilikleri ve tercihleri doğrultusunda kabul etmektedir.

Polonya’da üniversite eğitimi İngilizce ya da Lehçe olarak tercih edilebilir.Üniversiteye girişte dil yeterliliği aranmaktadır. Öğrencinin ingilizcesini IELTS ya da TOEFL sınavlarıyla kanıtlanması beklenir. İngilizce yeterliliği olmayan adaylar ise üniversitelerin hazırlık bölümlerindeki eğitimin ardından lisansa ya da yüksek lisansa başlayabilir.

Neden Polonya’da Üniversite Okumalısınız?

    1. KALİTELİ EĞİTİM: Polonya’da üniversiteler oldukça sıkı bir değerlendirme ve akreditasyon sürecinden geçiyor. Bu nedenle Polonya’da yüksek dereceli ve tanınmış pek çok üniversite var. Polonya’da bulunan ve dünya çapında itibarlı birçok okul bulunuyor.
    2. EKONOMİK FİYATLAR: Polonya’da bulunan üniversiteler kaliteli eğitimin yanısıra diğer Avrupa ülkelerine nazaran oldukça ekonomik bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Ayrıca Polonya’da yaşamanın maaliyeti Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerine göre oldukça düşüktür. Bu nedenle Polonya‘ da eğitim almak daha avantajlıdır.
    3. KÜLTÜREL YAŞAM: Polonya sahip olduğu cazip imkanlardan dolayı her yıl farklı pekçok ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Polonya’daki kültür, spor ve müzik festivalleriyle kendinizi zenginleştirebilir ve uluslararası arkadaş ortamının tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca üniversiteler her yıl farklı karnavallar düzenler.Bu nedenle Polonya’yı seçtiğinize pişman olmayacaksınız.
    4. MAVİ DİPLOMA: Mavi diploma, mezun olacağınız bir üniversiteden almış olduğunuz eğitimin uluslararası standartlarda olduğunugösteren bir belgedir. Polonya üniversitelerinden mezun olduğunuzda alacağınız mavi diploma sayesinde başta Avrupa Birliği ülkeler olmak üzere her ülkede çalışabilir ve kariyerinizi daha üst noktaya taşıyabilirsiniz.
    5. ÇALIŞMA FIRSATI: Polonya birçok Avrupa Birliği ülkesinden farklı olarak öğrencilere full time(haftada 40 saate kadar) yasal çalışma hakkı tanıyan nadir ülkelerden biridir.(Dil kursu ve hazırlıkta çalışma izni yoktur.)
    6. TÜM AVRUPAYA SEYAHAT FIRSATI: Öğrenci olduğunuz halde sahip olacağınız vizeyle tüm Avrupa’ya ucuz biletlerle seyahat edip, Avrupa’da yaşamanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın