fbpx

Polonya Yaşam

Denizli

Yunus Emre Mh. Üniversite Cd. No:18/4, Denizli/Türkiye

Polonya

Williama Heerleina Lindleya 16 Warszawa, Polonya

İstanbul

Mimar Kemalettin Mh.Ordu Cd.No:57/40 Fatih, İstanbul
Hafta içi: 09:00 - 18:00

Polonya’da Üniversite Okuma Şartları

Yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin ilk aklına gelen ülkeler Amerika, Kanada, İngiltere’dir. Ancak ağır yaşam maaliyetleri ve para birimi bu durumu zorlaştırdığı için son dönemde Polonya’da eğitim almak çok popüler hale gelmiştir.

Avrupa Birliği standartlarında eğitim vermesi, öğrencilere okurken çalışma izni sağlaması ve diğer Avrupa ülkelerine göre daha uygun yaşam maliyetlerinin olması Polonya’yı üniversite eğitimi almak için oldukça cazip kılmaktadır.

Polonya’da üniversite eğitimi almak için Türkiye’de herhangi bir sınava girmiş olmanız veya Türkiye’de bir üniversiteyi kazanmış olmanız gerekmez.

Öğrenciler Polonya’da Lehçe yada İngilizce eğitim alabilirler. İngilizce eğitim alacak öğrencilerden İngilizce dil yeterliliği kanıtlayacak bir belge istenir.

Böyle bir belgeye sahip olmamanız durumunda bir yıllık veya 6 aylık bir İngilizce hazırlık eğitimi alarak bölümünüze geçiş yapabilirsiniz.

Polonya’da üniversiteye direkt başlayabilmek için IELTS’den en az 6 skoru almanız gerekir. Bazı üniversiteler dil muafiyeti için kendi İngilizce sınavlarını yapabilmektedirler.

Dil şartına ek olarak transkript, apostilli diploma ve pasaport istenmektedir. Ayrica bazı bölümler özel sınav ya da sanat okulları önceki çalışmalarınızı içeren bir portfolyo isteyebilirler.

Yurtdışında eğitim denilince en çok tercih edilen seçeneklerden biri olan Polonya’da üniversite eğitimi sürecinde öğrencilere çeşitli konaklama seçenekleri sunulur. Üniversite yurtları, özel yurtlar, öğrenci evleri bu seçeneklerden bazılarıdır.

Polonya’da üniversite eğitimi boyunca öğrencilerin en çok tercih ettiği konaklama uygun fiyatlarından dolayı üniversite yurtlarıdır. Yurdu olmayan üniversiteler için ise dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilerin kalabileceği öğrenci evleri tercih edilebilir.

Polonya Üniversite başvuru tarihleri okula ve programa göre değişiklik göstermektedir. Çoğu üniversite ekim ayında eğitime başlarken dil hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler eğitime mart ara döneminde de başlayabilir.

Ekonomik Yaşam

Polonya’daki üniversiteler, uygun fiyatta kaliteli eğitim alabileğiniz nadir yerlerdir. Polonya’da eğitim alan öğrenciler ekonomik ve yüksek yaşam standartları, geniş sosyal olanaklara sahip olurlar.

Yıllık eğitim masrafları 3000-4000 Eur arasındadır. Bir yıllık üniversite eğitiminin eğitim, konaklama, yaşam masrafları gibi temel giderleri için ortalama toplam 8-9000 EUR civarındadır. Bu rakam Türkiye’de okuyacağınız birçok vakıf üniversitesinin yıllık eğitim ve yaşam masrafından çok daha azdır.

Polonya Dünya Sıralamasında ilk 10’da

Kaliteli ve başarılı üniversiteleriyle Dünya sıralamasında ilk 10 içinde yer alan Polonya, mezunlarının çalıştığı yönetici pozisyonlarıyla ün salmıştır. Polonya eğitim sistemi disiplinli ve başarılı oluşuyla bilinir.

Polonya, Avrupa’da ve dünyada tanınan, verdiği kaliteli eğitim ile tanınmış birçok üniversiteye ev sahipliği yapar. Polonya üniversiteleri, farklı ülkelerden birçok öğrenci başvurusu almaktadır. Uluslararası öğrenci profiline sahip üniversiteler mezunlarının kolay iş bulması ve önemli pozisyonlara gelmesiyle tanınmaktadır.

Polonya Yaşam olarak Polonya’da üniversiteye gitmek isteyen öğrencilere okul seçiminden vize başvurusuna, konaklama ayarlamasından okul kabulüne kadar tüm süreçlerde yardımcı oluyoruz.

Şimdiye kadar birçok öğrencimizi Polonya’nın önde gelen üniversitelerine yerleştirdik. Polonya ile ilgili detaylı bilgi için danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Polonya’da Sınavsız Üniversite

Polonya, ekonomik eğitim ücretleri, düşük yaşam maliyetleriyle yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencilerin favori ülkesidir.

Hem Avrupa Birliği üyesi olması, hem gelişen ekonomisi hem de mühendislik, sosyal bilimler ve tıp alanında önde gelen üniversiteleriyle Polonya, dünyanın bir çok ülkesinden binlerce uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapar.

Polonya’nın remi dili lehçe olmakla beraber İngilizcenin anadil olarak konuşulduğu ülkelerden sonra en çok İngilizce bölüm seçeneği sunan ülkelerden biri Polonya’dır.

Dünyanın birçok ülkesinden uluslararası öğrenciler hem lisans hem de master eğitimi için Polonya’yı tercih etmektedir.

Polonya üniversitelerinde okumak için Türkiye’de üniversite sınavına girmeniz veya bir bölüme yerleşmiş olmanız gerekmez. Öğrencilerin aldıkları dersler ve lise ortalamaları birçok üniversite için öncelikli kabul şartıdır.

Polonya Avrupa Birliği üyesi olduğu için üniversite diploması birçok Avrupa ülkesinde ve Türkiye’de geçerlidir.

Polonya’nın dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında 20’den fazla üniversitesi vardır ve bu üniversiteler YÖK tarafından denk kabul edilir.

Polonya gerek üniversite ücretleri açısından gerekse genel yaşam giderleri açısından bir çok Avrupa ülkesinden çok daha uygun maliyetlere sahiptir. Konaklama dahil aylık harcamalar ise 400 Euro’dan başlar

. Yıllık eğitim giderleri ortalama 2500 – 4000 EUR arasındadır. Bölüm ve üniversitelere göre okul harçları farklılık göstermektedir.

Polonya’da eğitim süreleri genellikle sözel bölümlerde 3 yıl, sayısal bölümlerde 3,5 yıl sürmektedir.

Polonya’da üniversite eğitimi alırken part-time, eğitimlerinden sonra ise 1 yıl çalışma izniniz vardır. Böylece eğitim alırken ve aldıktan sonra uluslararası iş tecrübesi de kazanabilirsiniz.

Polonya halkı son derece mütevazı, yardımsever ve iyi niyetlidir. Polonya oldukça güvenli ve turistik bir ülkedir. Varşova ve Krakov öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ve Avrupa’nın en çok görülmesi gereken şehirlerindendir.

Polonya’da Eğitim Almak için 9 Sebep

  • Polonya’da istediğiniz bölümü herhangi bir sınava girmeden okuyabilirsiniz.

  • Yıllık 2500 Euro’dan başlayan fiyatlarla ekonomik maliyetli ve kaliteli eğitimden yararlanabilirsiniz.

  • Polonya üniversitelerinden alınan diplomalar tüm dünyada geçerlidir.

  • Avrupa’da yaşayıp, Schengen vizenizle Avrupa’da istediğiniz ülkeyi gezebilirsiniz.

  • Polonya Avrupa Birliği üyesi bir ülke olduğundan mesleğinizi ister Türkiye’de isterseniz de Avrupa Ülkelerinden birinde yapabilirsiniz.

  • Polonya’da hemen her bölümü İngilizce okuyabilirsiniz.

  • Eğitim sırasında part-time eğitimden sonra ise yaklaşık 2 yıl full-time çalışma hakkınız olur.

  • Yaşam giderleri diğer Avrupa Birliği ülkelerine göre daha ekonomiktir.

  • GRE, GMAT, YKS gibi sınav engellerine takılmadan üniversiteden sonra direkt yüksek lisans ve doktora yapabilirsiniz.

Polonya’da Üniversite Eğitim Hizmetlerimiz

  • Kariyer danışmanlığı ve bölüm seçimi

  • Ekonomik danışmanlık hizmeti

  • Geniş üniversite portföyü

  • Doğru şehir ve üniversite seçimi

  • Üniversite başvuru belgelerinin düzenlenmesi

  • Kabul sonrası okul ödemesinin yapılması ve kaydın gerçekleşmesi

  • Öğrenci yerleştirmede yüksek başarı oranı

  • Vize belgelerinin düzenlenmesi ve başvuru formunun doldurulması

  • Oturum izni

  • Çalışma izni

  • Transfer hizmetleri

  • 7/24 ulaşılabilir telefon

Polonya üniversiteleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın