fbpx

Polonya Yaşam

Denizli

Yunus Emre Mh. Üniversite Cd. No:18/4, Denizli/Türkiye

Polonya

Williama Heerleina Lindleya 16 Warszawa, Polonya

İstanbul

Mimar Kemalettin Mh.Ordu Cd.No:57/40 Fatih, İstanbul
Hafta içi: 09:00 - 18:00

Work&Travel

Work and Travel, her üniversite öğrencisinin en az bir kez tecrübe etmesi gereken dünyanın en popüler kültürel değişim programıdır.

Work&Travel Nedir?

Work and Travel, üniversite öğrencilerine eğitim hayatları boyunca; Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi izni ile çalışma ve seyahat olanağı sunan tek kültürel değişim programıdır.

Work and Travel, farklı bir kültürü tanıma, kendi parasını kazanma, dil pratiği yapma, yurtdışında yaşama tecrübesi edinme ve seyahat etme olanağı sağlar. Katılımcılar Amerika gibi birçok kişinin hayallerini süsleyen bir ülkede unutamayacakları bir yaz geçirme fırsatını en ekonomik koşullarla bu program sayesinde yakalarlar.

WORK AND TRAVEL programı, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaz dönemi boyunca yapılır ve öğrencilere geçici bir iş ve seyahat fırsatı sunar. Programa katılan öğrenciler, Amerika'da farklı işlerde çalışarak, dil becerilerini geliştirirler ve kültürel deneyimler kazanırlar. Program, öğrencilere Amerikan kültürünü, günlük yaşamı ve çalışma hayatını yakından tanıma fırsatı verir. Programa katılmak için 18-30 yaş aralığında olmak ve bir üniversite öğrencisi olmak gerekmektedir. Bu genel kriterlerden farklı olarak, programa başvuran öğrencilerin vize alma ihtimalinin yüksek olduğunu değerlendirdiğimiz öğrencileri programa kabul etmek istiyoruz. Başvuru süreci detaylıdır ve öğrencilerden belirli belgeler istenir, tüm aşamalarda danışmanlarımız sizlere destek olarak bu süreci kolaylaştırırlar. 

Tamamen hayatın içinden diyebileceğimiz eşi ve benzeri olmayan Work and Travel programında belki de hayatınızda ilk defa çalışıyor olmak; başka bir ülkede başka bir dili konuşarak kendi ayaklarınızın üstünde durabilmek, girişimcilik, özgüven gibi konularda da kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilmektedir.

Work and travel programının sizlere sunduğu tüm fırsatlardan yararlanmaya çalışmak, farklı bir kültürü tanımak, yurt dışında çalışma ve bu deneyimi elde etmenin tadını çıkarmak, uluslararası arkadaşlar edinmek, Amerikalı arkadaşlar edinebilmek ve İngilizcenizi pratik etmek ve geliştirmek programın önemli kazanımlarındandır.

“Özgürlükte
Bir Adım Öne Çık!”

Work&Travel Katılabilme Şartları

Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde örgün öğretim öğrencisi olmak

Polonya’da oturum kartına sahip olmak

Lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak

En az Intermediate düzeyde İngilizce seviyesine sahip olmak

İngilizce seviyeniz kayıt aşamasında danışmanlarımız tarafından yapılan mülakatlar ile ölçülür. Yeterli görülen öğrencilerin kayıt işlemleri gerçekleştirilir. İlk aşamada yeterli olmayan fakat geliştirilmeye müsait düzeyde olan katılımcılar, uygun vakitlerine göre çalışma programı oluşturularak gerekli yönlendirmeler yapılır.

Not Ortalaması ile İlgili Merak Edilen;

Not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler de programa katılabilirler. Her yıl 2.00’ın altında not ortalamasına sahip olup vize alan ve programa katılan öğrencilerimizin örnekleri görülmüştür. Ancak not ortalaması 2.00’ın altında olan öğrencilerin vize görüşmeleri sırasında diğer öğrencilerden farklı olarak not ortalaması ile karşılaşabilecekleri herhangi bir soruya iyi bir İngilizce performansı ile cevap vermeleri ve durumu net bir şekilde ifade edebilmeleri gerekmektedir.

Program Türleri

Work and Travel programına katılmak isteyen adaylar için yerleşim türleri Full Placement ve Self Placement olmak üzere ikiye ayrılır.

Full Placement Program: Bu program ile Amerika'da çalışacağınız işin ve konaklamanın ayarlanması, işveren ya da sponsor yetkilileri ile yüz yüze veya online olarak görüşülmesi, işiniz ile ilgili bütün detayların sunulması ve iş sözleşmenizin temini sponsorlarımız tarafından sağlanır.

Self Placement Program: Bu programda ise katılımcı kendi işini bulmakla sorumludur. Genellikle ikinci kez programa katılacak öğrencilerin tercih ettikleri program türü olan self placement için bulunacak işin sezonluk ve Work and Travel programına uygun olması önemli bir detaydır. Yasaklı iş ve lokasyonlar konusunda Polonya Yaşam gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.

Başvuru ve Kayıt Süreci

Work and Travel programı için uygun koşullardaki her bir katılımcı kayıt işlemlerini dilerse ofislerimize gelerek, dilerse online olarak gerçekleştirebilir.

Erken Kaydın Önemi: Work and Travel sürecini doğrudan etkileyen en önemli etken başvuru tarihidir. Work and Travel kayıt işlemleri Eylül ayından Nisan ayına kadar devam eden bir süreci kapsasa da, programa erken kayıt olan öğrenciler; erken kayıt indirimlerinden faydalanabilir, çok daha fazla iş seçeneği görebilir, işine erken yerleşip, erken tarihte vizeye giderek uçak biletlerini daha ekonomik olarak temin edebilirler.

İngilizce Mülakat: Work and Travel Programına kayıt olmak isteyen her adayın İngilizce seviyesi konuşma bazlı olarak Intermediate düzeyde olmak durumundadır. Katılımcılar kayıttan önce ofislerimizde veya online olarak sözlü- İngilizce mülakatlara gireceklerdir, yeterli görüldükleri takdirde kayıt işlemleri gerçekleşecektir.

Amerika'daki İşiniz Nasıl Belirlenir?

Kayıt aşamasını tamamlayan her katılımcının beklenti ve önceliklerinin belirlenmesinin ardından iş yerleşim aşamasına gelinir. Bu aşamada her bir aday, danışmanlarımızın da gerekli yönlendirmeleri sonucunda kendi tercih etmiş olduğu işverenler tarafından değerlendirilerek işine yerleştirilir.

Sistemimizde %100 iş ve %100 konaklama garantisi ile işe yerleşen her öğrenci, kendisine yöneltilecek iş teklifinde işiyle ve konaklamasıyla alakalı bütün detayları net bir şekilde görebilir.

Polonya Yaşam’la Polonya’da eğitim alırken yaz dönemini en verimli şekilde geçirip, ABD‘de bu program dahil olabilmek için hemen bizimle iletişime geçin!

Detaylı bilgi ve profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız bize ulaşabilirsiniz.