fbpx

Polonya Yaşam

Denizli

Yunus Emre Mh. Üniversite Cd. No:18/4, Denizli/Türkiye

Polonya

Williama Heerleina Lindleya 16 Warszawa, Polonya

İstanbul

Mimar Kemalettin Mh.Ordu Cd.No:57/40 Fatih, İstanbul
Hafta içi: 09:00 - 18:00

Polonya’da Eğitim

Polonya’da birçok sayıda üniversite İngilizce eğitimi vermektedir. Eğitim kalitesinin yüksek düzeyde olması, dünyanın değişik yerlerinden binlerce uluslararası öğrenciyi Polonya’da üniversite eğitimi almaya yöneltmektedir. Polonya’da resmi dil Lehçe olmasına rağmen birçok üniversitede, özellikle de Tıp, Mühendislik, İşletme, Eczacılık gibi bölümlerde İngilizce eğitim verilmektedir.

Polonya’da üniversite okumak isteyen adayların lise mezunu olmaları yeterlidir. Öğrencilerin Türkiye’de üniversite sınavında başarılı olmaları ya da bir üniversiteye yerleştirilmiş olma şartı aranmamaktadır.

Polonya üniversiteleri, başvuruda bulunan adayları; lisede aldıkları derslere, başarı durumlarına, yeterliliklerine ve tercihlerine göre değerlendirmektedir.

Polonya’da üniversite eğitimi İngilizce ya da Lehçe dilinde tercih edilebilir. Ülkede lisans eğitimi 3 yıl sürmektedir. Bazı mühendislik bölümlerinde bu süre üç buçuk ya da dört yıla çıkmaktadır. Polonya’da Tıp eğitimi altı yıl, Eczacılık ve Diş Hekimliği ise beş yıl sürmektedir.

Polonya'da Eğitim Dili Nedir?

Yurtdışından Polonya'ya gelen öğrenciler eğitimlerini İngilizce olarak alabilirler. Eğer belli bir seviyede İngilizceniz yoksa (Minimum 5.5 IELTS, 70 TOEFL veya eş değeri geçerli olabilecek bir yeterlilik) İngilizce hazırlık okumanız gereklidir.

Hazırlık sonrası uluslararası geçerli İngilizce sertifikası verilir ve üniversite eğitimi bu aşamadan sonra başlar.

Dünya Sıralamasında İlk

0
'de Bulunan Okullarda Eğitim

Dünya sıralamasında Polonya’daki üniversiteler, Türkiye’de bulunan birçok üniversiteden daha üst sırada bulunmaktadır.

Polonya’daki bazı üniversiteler dünyanın en iyi 1000 üniversitesi listesinde yer almasıyla Avrupa'daki birçok ülkeden de daha ileri düzeydedir.

Polonya'da İngilizce Hazırlık Eğitimi


Polonya’da İngilizce hazırlık eğitimleri öğrenicinin yabancı dil seviyesine göre iki dönem, tek dönem ve yaz kursu olmak üzere 3 farklı şekilde sunulmaktadır.

Polonya’da hazırlık eğitimi alabilmek için şartlar nedir?

- Lise diplomasına sahip olmak,
- Pasaporta sahip olmak,
- Lisedeki not durum belgesinde iyi bir ortalamaya sahip olmak,
- İngilizce bir özgeçmiş hazırlamak,
- İngilizce bir motivasyon mektubu hazırlamak
Gibi şartları yerine getirirseniz Polonya’da Dil Hazırlık Eğitimi alabilirsiniz.

Polonya’da İngilizce eğitim veren bazı üniversiteler başvuru yapan kişinin İngilizce seviyesini ölçmek için online ortamda İngilizce mülakatlar ya da sınavlar yapabilmekte ve bu sınav sonucuna göre hazırlık eğitimi alıp almayacağına karar verebilmektedir. Bu teste ek olarak, bazı üniversiteler öğrenciyle kısa bir Skype görüşmesi de yapabilmektedir.

İki Dönemlik İngilizce Dil Hazırlık Eğitimi

İngilizce dil yeterliliği hiç olmayan ve seviyelerini B2 ve daha üstü bir seviyeye çıkarmak isteyen öğrencilere yönelik dil hazırlık bölümleri okulların bünyelerinde mevcuttur. Ortalama 9 ay süren ve 2 akademik dönemden oluşurlar. Genellikle Ekim ayında başlayan ve bir sonraki sene Haziran ayında sona eren iki dönemlik İngilizce dil hazırlık kursu için son başvurular Mayıs- Ağustos ayları arasında yapılabilir.

Tek Dönemlik İngilizce Dil Hazırlık Eğitimi

Bu kurslar, orta düzeyde İngilizcesi olup seviyesini B2 ve daha üstü bir seviyeye çıkarmak isteyen öğrenciler için bir akademik dönemden oluşan ortalama 5 ay süren İngilizce dil hazırlık kursları mevcuttur. Genellikle Şubat ayında başlayan ve Haziran ayında sona eren tek dönem İngilizce dil hazırlık kursu için okulla yapılacak yazışmalar ve vize işlemleri için Aralık ayına kadar başvurulması gereklidir.

Liseyi bitirdikten sonra öğrencilerin üniversitede istediği bölümü kazanmalarının ne kadar zor ve stresli olduğunu hepimiz farkındayız. Birçok öğrenci sırf üniversite mezunu olmak için yıllarca istemediği bölümlerde okumak durumunda kalıyor. Ve mezuniyetten sonra daha stresli bir bölüm başlıyor: iş bulma.

İNGİLİZCE
HAZIRLIK EĞİTİMİ

LAZARSKİ ÜNİVERİTESİ

✓ Kabul Garantisi

✓ 700 Saat İngilizce Eğitim

✓ Kaliteli Eğitim

 

 

 

İNGİLİZCE
HAZIRLIK EĞİTİMİ

VARŞOVA TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

✓ Kabul Garantisi

✓ 500 Saat İngilizce Eğitim

✓ Kaliteli Eğitim

 

 

 

İNGİLİZCE
HAZIRLIK EĞİTİMİ

WROCLAW TEKNOLOJİ ÜNİVERİTESİ

✓ Kabul Garantisi

✓ 600 Saat İngilizce Eğitim

✓ Kaliteli Eğitim

✓ 120 Saat Lehçe Eğitimi

✓ 90 Saat Matematik Eğitimi

✓ 60 Saat Fizik Eğitimi

İNGİLİZCE
HAZIRLIK EĞİTİMİ

VARŞOVA EKONOMİ ve İNSAN BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

✓ Kabul Garantisi

✓ 480 Saat İngilizce Eğitim

✓ 240 Saat Online Eğitim

 

 

 

İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİ

SWPS PSİKOLOJİ ÜNİVERİTESİ

✓ Kabul Garantisi

✓ 600 Saat İngilizce Eğitim

 

 

 

 

İNGİLİZCE
HAZIRLIK EĞİTİMİ

SWPS PSİKOLOJİ ÜNİVERİTESİ

✓ Kabul Garantisi

✓ 600 Saat İngilizce Eğitim

✓ 120 Saat Lehçe Eğitimi

 

 

 

Polonya'da Lisans Eğitimi

Polonya üniversitelerinde sınav şartı aranmamakta, lise diploması yeterli olacaktır.

Polonya’da üniversite eğitimi burada farklılığını gösteriyor. Liseden mezun olmuş bir öğrenci, üniversite sınavından yeterli puanı almış olsun veya olmasın, her yıl dünya sıralamasında en iyi 500 üniversite içinde yer alan Polonya üniversitelerinde dilediği bölümde okuyabiliyor.

Polonya’da hazırlık eğitimi alabilmek için şartlar nedir?

- Lise diplomasına sahip olmak,
- İngilizce B1-B2 seviyesinde İngilizceye sahip olmak ve uluslararası dil sınavlarında yeterli skora ulaşmak ((IELTS 6,00 ve üzeri veya TOEFL 80)
- Lisedeki not durum belgesinde iyi bir ortalamaya sahip olmak,
- İngilizce bir özgeçmiş hazırlamak,
- İngilizce bir motivasyon mektubu hazırlamak
Gibi şartları yerine getirirseniz Polonya’da Lisans Eğitimi alabilirsiniz.

Birçok Avrupa üniversitesinde olduğu gibi Polonya’da da okuduğunuz lisenin bölümüne, aldığınız üniversite puanına bakılmadan sevdiğiniz, istediğiniz bölümde okumanız mümkündür.

Polonya'da Yüksek Lisans Eğitimi

Polonya’da yüksek lisans için Başkent Varşova, Krakow, Gdansk, Poznan, Wroclaw gibi daha pek çok şehirde yüksek lisans yapmayı düşünebilirsiniz. Polonya’da 500’den fazla üniversite bulunmaktadır. Yüksek öğretim kurumlarının yaklaşık üçte biri kamu ve geri kalan üçte ikisi özel eğitim kurumlarından oluşmaktadır.

Polonya üniversitelerinde lisans eğitimi genellikle 3 yıl, yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Bu süre, bazı üniversitelerde veya bölümlerde değişkenlik gösterebilir. Polonya yükseköğretim sistemi 3 aşamaya ayrılır. lisans, yüksek lisans ve doktoradan oluşur.


Polonya’da yüksek lisans eğitimi almak için şartlar nedir?



4 yıllık bir lisans programından mezun olmak


IELTS, TOEFL veya TOEIC gibi sınavlardan geçerli puana sahip olmak, (IELTS 6,00 ve üzeri veya TOEFL 80)



Lisans bölümü transkriptine sahip olmak

Yüksek Lisans Sonrası 2 Yıl Çalışma Hakkı

Öğrenciler Polonya’da yüksek lisans eğitimi alırken, yasal olarak yarı zamanlı bir şekilde çalışabilme haklarına sahip olur. Öğrenci yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra hem Polonya’da hem de Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 2 seneye kadar çalışma ve yaşama hakkına sahip olur. Bu süre içerisinde iş arayabilir ve bu süre bittiğinde, sigortalı olarak çalıştıkları bir şirket olduğu sürece Avrupa’da yaşamaya devam edebilirler.